Hozzávalók:
20 dkg brokkoli
5 dkg vaj
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 tojás
5 dkg reszelt parmezán
só, bors, szerecsendió
olaj
2 dl tejföl
póréhagyma
Elkészítés:
A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 dl vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk, és addig keverjük, amíg az edény falától elválik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggatunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.
Utolsó kommentek