Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 közepesen nagy cukkini
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg bacon
200 ml főzőtejszín
1 tubus krémsajt
fehér bors, szerecsendió
palacsinta
füstölt sajtcsigák
Elkészítés:
A hagymaféléket és a petrezselymet megpucoljuk, apróra vágjuk, a cukkíniket megpucoljuk, lereszeljük, a bacont felaprítjuk.
Kevés olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a bacon darabkákat és a petrezselyemzöld felét. Ha már kissé megpirultak, akkor adjuk hozzá a cukkíni reszeléket és jól forgassuk össze a hagymás-baconos alappal. Ha ezzel elkészültünk, akkor lassan öntsük hozzá a főzőtejszínt és folyamatosan kevergessük. Főzés közben adjuk hozzá a krémsajtot, a fokhagymát, a petrezselyemzöld másik felét és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg elég sűrű nem lesz a massza, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt a palacsintába töltenénk.
A megtöltött palacsintákat körbetekerjük a füstölt sajttal.
Utolsó kommentek