Hozzávalók:
70 dkg karalábé
8 db karalábélevél
50 dkg darált sertéscomb
15 dkg hajdina
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors, kapor
Elkészítés:
A húst, a félig megfőzött hajdinát, a finomra vágott fokhagymát összegyúrjuk, és sóval, borssal ízesítjük, majd beletöltjük a leforrázott karalábélevelekbe. A töltött karalábéleveleket egy jénaiba sorakoztatjuk, felöntjük vízzel, letakarjuk, és 180 fokon fél óra alatt készre sütjük.
A karalábét összekockázzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, azután az apróra vágott kaporral fűszerezzük, majd sóval ízesítjük. Lassú tűzön, puhára főzzük. A kockázott főtt karalábét liszttel és tejföllel behabarjuk, és felforraljuk.
Utolsó kommentek