Hozzávalók:
200 g cékla
150 ml napraforgóolaj
3 db tojás
140 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
50 g kakaópor
100 g cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A céklát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, és 180 fokos sütőben puhára sütjük. Egy kuglófformát vajjal kikenünk és liszttel beszórunk. A kihűtött céklát feldaraboljuk és összeturmixoljuk az olajjal, és egyenként beledobjuk a tojásokat. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és átszitált kakaóport, végül hozzáöntjük a céklás keveréket. jól összedolgozzuk a masszát, majd beleöntjük a kuglófformába, és az előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. 45 perc alatt megsütjük.
Utolsó kommentek