Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
20 dkg füstölt sonka
2 dl tejföl
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 kg kelbimbó
280 g durum tészta
só, bors
pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük. Elkeverjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, a felkockázott sonkát, megsózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk.
A kelbimbót sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tésztát kifőzzük, és összekeverjük a húsos raguval.
Egy kb. 30 x 22 cm jénai tálba öntjük a húsos tészta felét, rárakjuk a kelbimbót, majd a tészta másik felét. Egyenletesen leöntjük a tejföllel elkevert felvert tojással. Előremelegített sütőben 210 fokon (alul-felül sütés) kb. fél órát sütjük.
Utolsó kommentek