Hozzávalók:
30 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált hús
1 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és egy evőkanál olajon pirítani kezdjük. Amikor már kezd színe lenni, hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, a vajat, a petrezselymet, és felöntjük egy kis vízzel (2-3 dl). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön forraljuk, amíg meg nem puhul a lencse.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az egész tojást és a zsemlemorzsát. Hosszú rudat formázunk belőle, tepsire helyezzük, és kb. fél óra alatt készre sütjük. Szeleteljük, majd a lencseraguval tálaljuk.
Utolsó kommentek