Hozzávalók:
300 ml víz
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 doboz darabolt paradicsom
bazsalikom, oregánó, kakukkfű
serrano sonka
parmezán sajt
rukkola
Elkészítés:
A kézmeleg vízben keverjük el a cukrot és az olívaolajat, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáljuk egy nagyobb edénybe. Formázzunk egy lyukat a közepébe. Ha az élesztő felfutott, öntsük a liszt közepébe, és egy villa segítségével lazán keverjük össze. Dolgozzuk össze tésztagolyóvá. Dagasszuk kézzel kb. 10 percig, amíg tökéletesen sima nem lesz. Egy nagy tálat kenjünk ki extra szűz olívaolajjal, és tegyük bele a kidolgozott tésztát. A tetejére is öntsünk egy kis olívaolajat, fedjük be és hagyjuk kelni legalább egy órát langyos helyen.
Ha a tészta a duplájára kelt, öntsük ki lisztezett felületre és dolgozzuk át. Gyúrjuk néhány percig. Utána vágjuk ketté. Ezeket a darabokat egyenként még gyúrjuk át egy kicsit, majd formázzunk gombócokat belőle. Lisztezett felületen, letakarva kelesszük a gombócokat még negyed órát, majd nyújtsuk ki őket a kész pizza nagyságára.
A szószhoz forraljuk fel a darabolt paradicsom konzervet, majd adjuk hozzá a zöldfűszereket. Oszlassuk el egyenletesen a két pizzán. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A pizzalapokat feltét nélkül süssük 8 percig, majd tegyünk rá sonkát és reszelt sajtot ízlés szerinti mennyiségben, és süssük még 8 percig. Amikor kivettük a sütőből, akkor szórjuk meg a megmosott rukkolával.
Utolsó kommentek