Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
1 konzerv licsi
1 egész póréhagyma
só, bors, gyömbér, curry
2 gerezd fokhagyma
szójaszósz
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A csirkének elkészítjük a pácot: sót, borsot, őrölt gyömbért és curry port keverünk össze olajjal, a fokhagymával és a szójaszósszal egy tálban. Ebbe forgatjuk a csirkét, majd legalább 1 óráig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Wokban kevés olajat forrósítunk, és a pácolt csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Ehhez adjuk a póréhagymát, gazdagon meglocsoljuk szójaszósszal. Mikor már a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett licsit. Óvatosan összeforgatjuk. Wokban sült zöldségekkel kínáljuk.
Utolsó kommentek