Hozzávalók:
50 dkg alma
5 dkg darált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg + 2 evőkanál cukor
1 csipet só
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg liszt
1 bögre + 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, a magházat kiszedjük, kis kockákra aprítjuk. A többi hozzávalóval (kivéve 1 bögre zsemlemorzsa és 2 evőkanál cukor) tésztát gyúrunk belőle, majd hideg vizes kézzel gombócokat formálunk.
Egy méretes fazékban vizet forralunk. A gombócokat egyenként a vízbe eresztjük, és takaréklángon, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Közben a maradék zsemlemorzsát és cukrot megpirítjuk egy kevés olajon, megforgatjuk benne a kész gombócokat.
Porcukorral vagy meggyszósszal tálaljuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek