Hozzávalók:
1 kg burgonya
8 tojás
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
diónyi vaj
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában, s karikázzuk fel. 6 tojást főzzük keményre és karikázzuk fel, ahogy a kolbászt is. A szalonnát szeleteljük fel, s a bőrére merőlegesen vagdossuk be.
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Az aljára fektessünk egy sor krumplit, sózzuk, borsozzuk, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és locsoljuk meg a maradék 2 db tojással kikevert tejföl egy részével. Így rétegezzük tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jussson, arra pedig a szalonnaszeleteket fektetjük. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, míg a szalonna meg nem pirul.
Forrás: konyhamester.hu
Utolsó kommentek