Hozzávalók:
50 dkg csirkemell (filézve, a hús felcsíkozva)
2 evőkanál olaj
2,5 dl tejföl
2 evőkanál mustár
1,5 dl fehérbor
2 evőkanál keményítő
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A húst enyhén sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy kicsit megpirítjuk. Utána ráöntjük a bort és körülbelül 1 dl vizet, a mustárt és a fokhagymát. Letakarjuk, és a húst puhára pároljuk.
A tejfölt a keményítővel kikeverjük. A hús levéből kiveszünk két evőkanálnyit, és a tejfölös keverékkel alaposan eldolgozzuk. Ezután ezt a keveréket hozzáadjuk a húshoz, és alaposan, csomómentesen kikeverjük. 1-2 percig még forraljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek