Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj
1 db zsemle
2 db tojás
1 csomó leveszöldség
zöldborsó
1 csomó petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 l víz
1 dl tej
só, bors
pirospaprika, majoránna
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk.
Egy kétliteres edénybe olajat öntünk, és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb. 10-15 perccel, mielőtt készre főtt.
Forrás: tutireceptek.hu
Utolsó kommentek