Hozzávalók:
10 db lasagne-lap
50 dkg brokkoli
40 dkg paradicsompüré
20 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
szárított bazsalikom, rozmaring
só, bors
1 tojás
25 dkg cottage cheese
3 dkg reszelt parmezán
20 dkg mozzarella
Elkészítés:
A tésztát nem túl puhára megfőzzük, majd gondosan lecsepegtetjük, félretesszük. A brokkolit puhára főzzük.
A mártáshoz egy nagy lábasban összekeverjük a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, a felaprított hagymát, az apróra vágott paprikát, a péppé zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, rozmaringot és egy kis sót, borsot. Felforraljuk, és lassú tűzön 20-25 percig fedő nélkül főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
Közben a mártáshoz adjuk a tojást, a cottage cheese-t, a parmezánt és a főtt brokkolit.
Egy téglalap alakú tepsit kikenünk olajjal, beleteszünk egy réteg tésztát, rá a mártást. A műveletet rétegenként megismételjük, végül a tetejét a maradék mártással borítjuk.
A mozzarella sajtot szeleteljük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. A 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Forrás: TV Paprika Magazin
Utolsó kommentek