Hozzávalók:
1 kg csirke (mell és comb)
só, bors
10 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 evőkanál morzsolt rozmaring
1 evőkanál morzsolt oregáno
6 db csillagánizs
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk. A fokhagymákat gerezdjeire szedjük és megpucoljuk, a citromokat vékonyan felkarikázzuk, és a karikákat megszórjuk oregánóval.
Egy kis olajat megforrósítunk egy akkora serpenyőben, amelybe egyszerre belefér az összes hús. Ezután oldalanként 2-3 perc alatt jól átpirítjuk őket.
A megpirított combokat, a fokhagymagerezdeket, a csillagánizst és a rozmaringot belepakoljuk egy tepsibe, és ráöntünk egy kevés olívaolajat. Az egészet alaposan összeforgatjuk, szétosztjuk a tetején a citromkarikákat, és forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Utolsó kommentek