Hozzávalók:
10 db paprika
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
nagy doboz paradicsompüré (400 g)
só, cukor, őrölt bors, pirospaprika
Elkészítés:
A paprikákat magházától megtisztítjuk. A rizst félig megfőzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek helye legyen növekedni. Nagyobb fazék aljára belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat.
Egy kis lábasban, kevés olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, cukrozzuk, felengedjük vízzel, és a paprikákra öntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.
Forrás: nosalty.hu
Utolsó kommentek