Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
6 db zöldpaprika
só, bors
pirospaprika
2 tojás
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot, paprikát kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk. Az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk. Később hozzáadjuk a paprika- és paradicsomdarabkákat is, sózzuk , borsozzuk, ízesítjük darált pirospaprikával. Jól keverjük át, majd kis lángon, fedő alatt főzzük puhára (kb. 30 perc). Mikor kész, levesszük a lángról és botmixerrel pürésítjük.
Az omletthez habarjunk el két egész tojást és egy palacsintasütőben kevés olajon süssünk belőle egy kerek lapot. Tekerjük fel, mint egy palacsintát és vágjuk vékony karikákra. Levesbetétként szórjuk a levesbe.
Utolsó kommentek