Hozzávalók:
600 g burgonya
1 szál póréhagyma
0,5 l húsleves alaplé
2 dl főzőtejszín
só, bors
majoranna
szerecsendió
3 szelet kolbász
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyát kisebb kockákra, a póréhagymát karikákra vágjuk. Megfonnyasztjuk az olajban a pórét, rádobjuk a burgonyát, meghintjük majorannával, felöntjük az alaplével és 0,7 l vízzel, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
A puhára főtt burgonyát a főzőlével együtt botmixerrel finom krémmé turmixoljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, szerecsendióval illatosítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, majd néhány percre visszatesszük a tűzre újraforrásig.
A kolbászokat apró csíkokra vágjuk, megpirítjuk, és a leveshez tálaljuk.
Utolsó kommentek