Hozzávalók:
20 dkg sütőtök
30 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
csili
80 dkg pulykamell
só, bors
húsleves alaplé
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, 1 evőkanál vajon pirítani kezdjük. A dinsztelt hagymához adjuk a rizst, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük 1-2 dl húsleves alaplével, majd hozzáadjuk az 1 centisre felkockázott sütőtököt. Sózzuk, beletesszük az aprított csilit, majd folyton kevergetve addig adagoljuk hozzá merőkanalanként a folyadékot, míg megpuhul a rizs. A végén belekeverünk 1 evőkanál vajat.
A húst besózzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben lefedve puhára sütjük. A felszeletelt húst a rizottóra tálaljuk.
Utolsó kommentek