Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
40 dkg darált sertéscomb
10 dkg füstölt sonka
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg bulgur
2 dl tejföl
1 tojás
10 dkg cheddar sajt
1 marék aszalt paradicsom
bazsalikom, oregánó, kakukkfű
Elkészítés:
A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk. Egy nagy fazék vízben pár perc alatt nem túl puhára főzzük a káposztát. Közben a hagymát felkockázzuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, a felkockázott füstölt húst, összekeverjük az aszalt paradicsommal, 20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. Közben a bulgurt puhára főzzük.
A húst elvegyítjük a bulgurral. Egy közepes méretű tepsit kevés olajjal kikenünk. Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos keverék egy részét, és addig ismételjük a rétegeket, amíg elfogynak a hozzávalók. A tejfölt összekeverjük a tojással és a sajttal, majd ráöntjük a rétegek tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul (kb. 30 perc).
Utolsó kommentek