Hozzávalók:
1 kg közepes nagyságú feketeretek
fél citrom leve
só, bors, szerecsendió
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
4 dl tej
15 dkg reszelt füstölt trappista
Elkészítés:
A megtisztított feketeretket kockákra felvágjuk, sós, citromleves vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Egy kivajazott jénai tálba beleöntjük.
A besamelmártást elkészítjük: a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk, mártás sűrűségűre főzzük. A reszelt sajt egyik felét a mártáshoz adjuk.
A mártást ráöntjük a feketeretekre. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Az eredeti receptet innen loptam: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=7741
Utolsó kommentek