Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg apróhús (sertés vagy pulyka)
5 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
Elkészítés:
A húst vágjuk 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve pároljuk meg. Hozzátesszük a húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedő alatt pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.)
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.)
A klasszikus receptek fele részben marha- és fele részben disznóhúst használnak. Ilyenkor a párolás a marhával kezdődik, s amikor az már félig puha, csak akkor kerül bele a disznóhús.
Utolsó kommentek