Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
1 kg friss paraj
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kg burgonya
só, fűszerpaprika
10 dkg vaj
3 dl tej
olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és alaposan kikeverjük.
A megtisztított parajt egy nagyobb lábasban sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszűrjük, majd botmixerrel finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval ízesítjük, azután a spenótkrémet a burgonyapüréhez adjuk, és fakanállal alaposan kikeverjük.
A csirkemellfilét megsózzuk, meghempergetjük a fűszerpaprikában. Egy teflonserpenyőben annyi olajat hevítünk, amennyi majd a hússzeletek közepéig ér. Beletesszük a csirkemelleket, és lassú tűzön, 15-20 perc alatt jól átsütjük.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek