Hozzávalók:
1 db konyhakész nyúl
1 liter tej
4 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt császárszalonna
40 dkg gomba
8 db babérlevél
só, őrölt fekete bors, kakukkfű, rozmaring
2 dl vörösbor
3 dl tejföl
2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A házinyulat megmossuk, daraboljuk. Mély tálba helyezzük, tejet öntünk rá, lefedjük és 24 órára hűtőbe téve, pácoljuk.
Ezután a pácból kiemelve letöröljük, fűszerezzük sóval, borssal, forró olíva olajban elősütjük. Hozzáadunk füstölt császárszalonna kockát, a vöröshagymát negyedelve, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítve borral felöntjük, és sütőbe toljuk. 190 fokon 60 percig sütjük, időnként megforgatva.
A sütőszaftot ízesítjük mustárral, a tejfölt is hozzákeverjük, végül a szeletekre vágott gombát is belekeverjük, és összeforraljuk. Tálaláskor a nyulat az ízes gombamártással félig leöntjük.
Forrás: mokuskonyha.b13.hu
Utolsó kommentek