Hozzávalók:
5 dl tejföl
10 dkg vaj
1 kávéskanál fűszerpaprika
50 dkg burgonya
2 db sárgarépa
4 szál újhagyma
3 tojás
6 evőkanál liszt
só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej
Elkészítés:
A vajat megmelegítjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és kevergetve feloldjuk. A paprikás zsírt jól elkeverjük 4 dl tejföllel, kissé megsózzuk, majd a hűtőbe tesszük.
A burgonyát és a répát megtisztítjuk, és a reszelő kisebb lyukán lereszeljük. Az újhagymát vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a maradék 1 dl tejfölt, a tojásokat meg a lisztet. Összekeverjük, sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Annyi tejjel felhígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Ezután egy palacsintasütőben a masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Megtöltjük az ízes, tejfölös töltelékkel és felcsavarjuk, vagy hajtogatjuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek