Hozzávalók:
4 db közepes zsenge patisszon
200 g darált sertéshús
2 db szikkadt zsemle
1 db tojás
10 dkg vaj
30 g vöröshagyma
0,5 csomag petrezselyemzöld
só, őrölt fehér bors
1 csomag kapor
50 g liszt
ecet, 1 dl tejföl
cukor
Elkészítés:
Kisebb, zsenge patisszonokat válogassunk, Vékonyan hámozzuk meg, és vágjuk ketté őket. A patisszonok magházát kanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk be, majd készítsük el a tölteléket.
A beáztatott és jól kinyomkodott zsemléket szitán áttörjük, átgyúrjuk a darált hússal, felvert tojással, a vaj felében üvegesre dinsztelt finomra vágott vöröshagymával és a szintén finomra aprított petrezselyemzölddel. Sóval, borssal ízesítsük.
A kivájt patisszonokat megtöltjük a zsemlés töltelékkel, és a maradék vajjal kikent jénaiba tesszük. Kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva sütőben pároljuk. Közben készítsük el a kapor mártást.
Világos, vajas rántást készítsünk. A tűzről lehúzva adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Húzzuk vissza a tűzre, hogy átpirítsuk a kaporral együtt a lisztet, majd a tejföllel és kevés vízzel forraljuk. Habverővel közben keverjük csomómentesre. Kevés ecettel, sóval, cukorral és a patisszon párolólevével ízesítve krémes mártást készítünk.
Tálaláskor a töltött patisszonokat félig bevonjuk a mártással, és simára kevert tejföllel díszítsük. Párolt rizst vagy krumplipürét kínálhatunk mellé.
Forrás: noiportal.hu
Utolsó kommentek