Hozzávalók:
25 dkg füstölt szalonna
80 dkg darált sertéscomb
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
2 db paradicsom
20 dkg vegyes szárított gomba
2 kis doboz sűrített paradicsom
1 l tej
15 dkg vaj
kb. 8 evőkanál liszt
30 dkg trappista
2 dl vörösbor
friss rozmaring
só, bors
oregánó, bazsalikom
3 db csillagánizs
1 doboz cannelloni
Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk és beledobjuk egy serpenyőbe. Hozzáadjuk az apróra darabolt rozmaringleveleket. Mikor a szalonnák barnulni és sülni kezdenek, hozzáadjuk a csillagánizst, és addig dinszteljük, míg a hagyma üvegesedni nem kezd. Ezután rádobjuk az apróra zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált marhahúst, és addig sütjük, amíg kifehéredik és elveszti nyers színét. Jöhet hozzá a vörösbor, amit ráöntünk, majd beleborítjuk a feldarabolt paradicsomot, répát, gombát. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, sózzuk, borsozzuk, két-három kávéskanál oregánót és bazsalikomot adunk hozzá, és alaposan elkeverjük. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, kivesszük a csillagánizsokat.
Elkészítjük a besamelmártást. A vajat lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Állandó kevergetés mellett, fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Forralásig melegítjük.
Egy közepes tepsit kivajazunk, a cannellonikat megtöltjük az elkészült raguval egy fakanál segítségével. A tepsibe sorakoztatjuk a megtöltött tésztákat, majd leöntjük a besamel mártással. Alaposan megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek