Hozzávalók:
4 db csirkecomb
só, bors
15 dkg mandula
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl joghurt
1 evőkanál morzsolt majoranna
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
A mandulát egy közepes méretű, száraz serpenyőben kevergetve pár perc alatt illatosra pirítjuk mérsékelt tűzön, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. Összekeverjük a joghurtot és a majorannát, és hozzáadjuk a megpucolt és finomra zúzott fokhagymát.
A csirkéket belemártjuk a majorannás joghurtba, aztán meghempergetjük a mandulás morzsában.
A serpenyőben egy kanál olajon oldalanként 1-1 perc alatt előpirítjuk a csirkéket, majd elterítjük őket a tepsiben, majd 15 perc alatt omlósra sütjük a sütőben.
Forrás: Stahl Judit – Gyors szárnyas ételek
Utolsó kommentek