Hozzávalók:
1 db pulykamellfilé
4 db sárgarépa
1 db cukkíni
só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkínit megtiszítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Az apróra vágott bazsalikomot egy kevés olajjal elkeverjük, és megkenjük vele a felszeletelt húsokat. Alufóliából kivágunk négy, egyenként 30 cm-es négyzetlapot. Mindegyik lapra egy szelet befűszerezett pulykamellet teszünk. Sózzuk, borsozzuk, és eloszlatva ráhalmozzuk a zöldségeket.
Az így előkészített húst és zöldségeket bebugyoláljuk a fóliába. A batyukat tepsibe tesszük, és 30 percig sütjük. Kibontjuk, és a zöldséges húst a batyuban összegyűlt pecsenyelével tálaljuk.
Forrás: Reader’s Digest - Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen
Utolsó kommentek