Hozzávalók:
A kakaós tortalaphoz:
9 kisebb tojás
210 g cukor
210 g liszt
30 g kakaó
6 evőkanál olaj
1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
700 g magozott meggy
200 g cukor
1 csomag vaníliapuding
150 ml víz
800 ml tejszín
10 g zselatin
1 csomag habfix
A díszítéshez:
50 g étcsokoládé
Elkészítés:
A piskótához az egész tojásokat a cukorral és a kakaóval kézi mixerrel jól felverjük. Hozzáadjuk az olajat, amit szintén mixerrel keverünk el. Végül a sütőporos lisztet is belekeverjük, de ezt már óvatosan fakanállal. Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformában 200 fokra előmelegített előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha kész és kihűlt 3 egyenlő lapot vágunk.
A töltelékhez a meggyből a díszítéshez kiválasztjuk a szebbeket. A többit 50 ml vízzel és 150 g cukorral, forrástól számítva kb.5 percig főzzük, majd a 100 ml vízben elkevert pudingport hozzáöntjük és besűrítjük. Kihűtjük.
A tejszínből és a maradék 50 g cukorból kemény habot verünk. A majdnem kész habba beleszórjuk a habfixet és a zselatint. Eközben a mixerrel folyamatosan keverjük a habot.
Tortatálra helyezzük az első lapot, és ráöntjüka meggyes massza felét, majd tejszínhabot simítunk rá. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük és ráhelyezzük a harmadik lapot is. Finoman megnyomkodjuk, hogy a töltelék kitöltse a lapok közötti helyet.
A maradék habbal bevonjuk a tortát körben és a tetején. Az oldalát befedjük a csokoládból készített reszelékkel. Habzsákból rózsákat nyomunk rá és a félretett meggyszemekkel díszítjük.
Forrás: citromhab.blogspot.com
Utolsó kommentek