Hozzávalók:
25 dkg kapor
0,3 l tejszín
6 dkg vaj
8 dkg finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 kg sertéscomb
só, bors
Elkészítés:
A kaprot megmossuk és lecsepegtetjük.
Felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és folyamatosan keverve besűrítjük. Beletesszük a kaprot, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk. Botmixerrel pépesítjük.
A sertéscombot felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg fehér kérget kap. Hozzáöntjük a kapor szószt, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Utolsó kommentek