Hozzávalók:
1 kg afrikai harcsa
2 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 teáskanál liszt
só, bors
pirospaprika
fél kg csuszatészta
fél kg túró
kapor
20 dkg szalonna
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. A harcsát közepes kockákra vágjuk.
Egy edénybe olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot, és együtt pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Forralás után lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
Közben kifőzzük sós vízben a tésztát. A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjából kisütjük, és összekeverjük a tésztával. Hozzáadjuk a túrót, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott kaprot, sót, és jól összemelegítjük.
Végül a harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk.
Utolsó kommentek