Hozzávalók:
25 dkg puhára sült sütőtök húsa
2 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12 dkg rozsliszt
12 dkg dió, durvára vágva
20 dkg datolya, kimagozva és kis kockákra vágva
fahéj, szegfűszeg
1 csipet só
Elkészítés:
A sütőtököt villával összetörjük, majd a mézzel és az olajjal összekeverjük. A kétféle lisztet a dióval, a datolyával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval összekeverjük. A lisztes keveréket a sütőtökös masszával összedolgozzuk. Közben apránként annyi vizet beledolgozunk, hogy a tészta ne legyen folyós, de túl sűrű sem.
Egy 26 cm-es tortaformát olajjal kikenünk, és a masszát belesimítjuk. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Forrás: Ízek és érzések
Utolsó kommentek