Hozzávalók:
9 db nagyobb méretű csiperke gomba
0,5 kg friss spenót
10 dkg füstölt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Előmelegítetjük a sütőt 180 fokra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A spenótleveleket alaposan megmossuk és darabokra tépkedjük, a vastagabb szárrészeket kidobjuk. A gombákat megmossuk, és kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
Egy kevés olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, sózzuk borsozzuk, megvártam míg összeesnek és a leve nagy része elfő. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a szerecsendiót. Aztán hozzákeverjük a sajt felét és egy kanállal beletöltjük a tepsire helyezett gombafejekbe. A maradék sajtos szeletben a tetejére tesszük. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek