Hozzávalók:
800 g pulykamell
10 dkg bacon
8 db tojás
só, bors
őrölt szerecsendió
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg füstölt sajt
2 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
4 tojást keményre főzünk, a sárgájukat egészben félretesszük, a fehérjéket apróra vágjuk. A másik 4 tojást sóval, borssal és szerecsendióval összekeverve felverjük. A bacont megpirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjéket, a felvert tojásokat és a vágott petrezselymet. Közepes lágyságú rántottát sütünk belőle, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A húst felszúrjuk, és a rántottát a kemény tojássárga-golyókkal váltakozva beletöltjük a résbe. A nyílásokat betűzzük, a húsokat egy kisebb jénaiba fektetjük. Ráöntjük az alaplevet, és mérsékelt tűzön, kb. 30 perc alatt puhára sütjük.
Utolsó kommentek