Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
16 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 evőkanál ételízesítő
Elkészítés:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, szeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket, vékonyabb darabokra vágjuk.
A fokhagymadarabok felével megspékeljük a hússzeleteket (késsel kis nyílást vágunk a húsba, és belenyomjuk a fokhagymát). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük az olajat az ételízesítővel és a megmaradt fokhagymával (amit előtte fokhagymaprésen összenyomunk), és megkenegetjük vele a hússzeleteket. Tepsibe tesszük, aláöntünk kb. 1 dl vizet, és a sütőben 1,5-2 órát sütjük. Közben néhányszor megforgatjuk, és megöntözzük a kisült pecsenyelével. Ha nincs alatta elég lé, vízzel pótoljuk.
Az eredeti receptet innen loptam: http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=3215
Utolsó kommentek