Hozzávalók:
30 dkg makaróni
10 dkg kék sajt vagy márványsajt
15 dkg csiperke
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, összekeverjük az olívaolajjal, majd egy edényben félretesszük.
A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a gombát, puhára főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. Ezalatt begyújtjuk a sütőt.
A tejszínt hozzákeverjük a tésztához, majd rámorzsoljuk a sajt kétharmadát. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett ráolvasztjuk a sajtot a tésztára. Hozzákeverjük a gombát.
Ezután a tésztát hőálló üvegedénybe tesszük, és rámorzsoljuk a maradék sajtot. Betesszük az előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Utolsó kommentek