Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db zeller
1 kg krumpli
0,5 szál lángolt kolbász
só, bors, pirospaprika
borsikafű
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá. Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockákra vágott zöldségeket. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és hozzáadjuk a borsikafüvet.
Ha a zöldségek félig megpuhultak, akkor beletesszük a kockákra vágott burgonyát is. A felkarikázott kolbászt akkor adjuk hozzá, miután ismét felforrt. Amikor a krumpli megpuhult, kész a leves, amelybe belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.
Utolsó kommentek