Hozzávalók :
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál porcukor
1 dl habtejszín
2 evőkanál rum
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel a legmagasabb fokozaton felverjük. A lisztet, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felvert tojásokba. Kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített, forró sütőben 200 fokon 5 percig, majd 175 fokon további 10 percig sütjük. Amikor kihűlt a piskóta, 2 felé vágjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük.
A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazán elvegyítjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy kevés krémmel pedig bevonjuk a tetejét és színes cukorkákkal megszórjuk.
Utolsó kommentek