Címkék

ajvár (3) alma (19) almaecet (1) ananász (5) aszalt áfonya (2) aszalt paradicsom (1) aszalt szilva (3) bab (7) babapiskóta (2) babérlevél (21) bacon (36) balzsamecet (3) bambuszrügy (1) banán (7) barnacukor (8) barna rizs (2) bazsalikom (33) bébirépa (5) borókabogyó (3) borsikafű (4) brie (1) brokkoli (5) brokkoli mix (1) bulgur (3) burgonya (57) búzadara (4) camembert (4) cayenne bors (3) cékla (9) cheddar (2) chili (14) chiliszósz (2) citrom (48) citromfű (1) cottage cheese (1) cseresznye (4) csicsóka (1) csillagánizs (3) csirke (63) csirkemáj (8) csokoládé (13) cukkini (21) cukor (6) cukorborsó (1) curry (5) darált hús (43) datolya (1) dió (15) disznó (28) ecet (3) edami (4) édesburgonya (1) élesztő (22) ementáli (10) eper (4) erőspaprika (3) ezersziget salátaöntet (1) fácán (1) fahéj (12) fehérbor (15) fehérborecet (7) fehérrépa (17) fehér bors (13) fejes saláta (3) feketeretek (1) fenyőmag (4) feta (9) fokhagyma (135) fokhagymás fűszersó (1) füstölt sajt (19) fűszervaj (1) galambsaláta (1) garam masala (2) garnéla (1) gesztenye (5) gnocchi (1) gomba (30) gorgonzola (1) gouda (3) grill fűszersó (1) gulyáskrém (2) gyömbér (11) gyros fűszerkeverék (2) hajdina (2) hal (19) hot chili szósz (1) húsleves alaplé (9) jégcsapretek (1) jégsaláta (8) joghurt (22) juhsajt (7) juhtúró (5) kacsa (2) kakaó (3) kakaópor (11) kakukkfű (25) kalács (1) kaliforniai paprika (4) kandírozott narancshéj (1) kápia paprika (1) kapor (12) káposzta (15) kapros uborkás salátaöntet (1) karalábé (8) karfiol (12) kávé (3) kecskesajt (1) keksz (3) kék sajt (3) kelbimbó (3) kelkáposzta (5) keményítő (10) kenyér (9) kenyérliszt (3) kesudió (1) ketchup (3) kifli (1) kínai kel (4) kivi (2) kókusz (5) kókusztej (3) kolbász (20) köles (2) kömény (13) köménymag (5) koriander (6) körte (6) krémsajt (13) krémtúró (1) kukorica (11) kukoricadara (2) kukoricaliszt (5) kurkuma (2) kuszkusz (3) lazac (4) lekvár (10) lencse (6) lenmag (4) leveskocka (17) liba (3) libamáj (1) licsi (1) lilahagyma (21) lila burgonya (1) lime (1) macedón zöldségkeverék (1) magyaros sültek fűszersó (1) majonéz (8) majoranna (20) mák (7) málna (3) mandarin (2) mandula (7) mandulaaroma (1) mangó (1) mángold (1) marha (4) marokkói sáfrányos mártás (1) mascarpone (9) mazsola (8) mediterrán zöldségkeverék (1) medvehagyma (6) meggy (6) menta (5) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (3) méz (28) mogyoró (1) mortadella (1) mozzarella (10) mungóbabcsíra (1) mustár (30) mustármag (1) naan kenyér (1) nádcukor (2) narancs (14) nektarin (2) nutella (1) nyírfacukor (3) nyúl (1) olasz fűszerkeverék (1) oregánó (23) őrölt kömény (1) ostyalap (1) őszibarack (3) ötfűszer keverék (1) padlizsán (8) pagoda karfiol (1) paneer (1) pannónia (6) paprika (51) paradicsom (82) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (49) piri-piri szósz (1) pirosarany (3) pirospaprika (56) piros arany (1) pizzapor (4) porcukor (4) póréhagyma (14) pritamin paprika (2) pudingpor (4) pulyka (20) rebarbara (1) retek (2) réteslap (6) ribitli (1) ribizli (3) rikotta (6) rizs (14) rizsecet (1) rizstészta (1) rosé (1) rozmaring (19) rózsabors (1) rozsliszt (3) rozspehely (1) ruccola (5) rum (4) rumaroma (2) sáfrány (3) sajt (4) sárgabarack (2) sárgaborsó (1) sárgadinnye (1) sárgarépa (46) savanyú káposzta (2) sertésmáj (4) snidling (4) sonka (10) sör (3) sóska (1) spárga (7) spenót (20) sült csirke fűszersó (1) sűrített paradicsom (20) sütőpor (32) sütőtök (11) szafaládé (1) szalalkáli (2) szalonna (5) szárnyas fűszerkeverék (1) szeder (1) szegfűszeg (7) szerecsendió (25) szezámmag (1) szezámolaj (1) szilva (7) szódabikarbóna (3) szójaszósz (12) szőlő (6) tabasco (3) tarhonya (2) tarja (1) tárkony (3) tárkonyecet (2) tehina (1) tej (71) tejföl (87) tejpor (1) tejszín (62) téliszalámi (1) teljes kiőrlésű liszt (5) tematikus (13) tészta (39) tojás (196) tojáslikőr (2) tök (5) tökmag (2) tökmagolaj (1) tonhal (4) tönkölybúza liszt (1) tönkölyliszt (1) trappista (30) trópusi gyümölcsmix (1) túró (22) tzatziki fűszerkeverék (2) uborka (10) újhagyma (14) vaj (35) vaníliarúd (1) vaníliás cukor (27) vaníliás pudingpor (1) vanília aroma (2) virsli (2) vörösbor (8) vörösborecet (1) vöröshagyma (163) vöröslencse (2) whiskey (1) Worchester szósz (2) zabpehely (4) zeller (16) zellerszár (2) zöldbab (4) zöldborsó (12) zöldfűszer keverék (2) zsálya (4) zselatin (5) zselés szaloncukor (1) zsemle (14) zsemlemorzsa (38) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • java46: Köszönet a receptért! Próbáld csak szélesmetélttel! Sokkal jobban illik, mint az orsó tészta! (2014.01.24. 09:02) Spenótos tészta garnélával
  • banettka: Nem akartam a jövő heti debütálás előtt nyilvánosságra hozni a titkos receptet:) (2013.10.20. 13:29) Meggyes-mákos lepény
  • Mákvirágtanonc: kicsit csalódott vagyok, hogy a mákos kolbi receptet nem találom :-) (2013.10.19. 13:35) Meggyes-mákos lepény
  • Mákvirágtanonc: Egyszer próbáljátok ki Amarettó likőrrel...de ne gagyival... hmmmm (2013.10.19. 13:32) Tiramisu
  • LEN: Majoranna = őrölt kömény, nemde? :-) (2010.09.02. 20:11) Sertéspörkölt bográcsban
  • Utolsó 20

Töltött sertésrolád

2008.06.16. 13:44 banettka

Hozzávalók:

8 vékony szelet sertéskaraj csont nélkül
1 db paprika
10 dkg Gouda sajt
só, frissen őrölt bors
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 evőkanál fehérborecet
8 evőkanál méz
4 teáskanál édes pirospaprika
4 teáskanál oregánó
6 csepp tabasco
1,2 dl olívaolaj

babgul: toltott

Elkészítés:

Először a páclét készítjük el. Ehhez hámozzuk meg és nyomjuk szét vagy préseljük le a fokhagymagerezdeket. Hámozzuk meg és vágjuk fel apróra a vöröshagymát.

Keverjük el az ecetet a mézzel, a hagymával és a fokhagymával. Fűszerezzük pirospaprikával, oregánóval és tabasco-val. Jól keverjük el az összetevőket.

A húst mossuk meg, töröljük szárazra és dörzsöljük be borssal. Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magokat, az ereket és a hártyát. Vágjuk fel apró darabokra. Szeleteljük fel a sajtot hosszú, vékony darabokra.

Rakjuk ki a hússzeleteket sajt- és paprikadarabokkal, tekerjük fel jó szorosan és rögzítsük fogvájóval.

Tegyük az előkészített roládokat legalább 60 percre a páclébe. Utána jól csöpögtessük le és helyezzük a forró grillrácsra. Sütés közben forgassuk meg.

Forrás: Sandra - Grillparti

A bejegyzés trackback címe:

https://babgul.blog.hu/api/trackback/id/tr7523653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása